jul. 03, 2023

3 tips til at hjælpe dine lånere godt på sommerferie

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, men ifølge statistikker fra Biblioteket-appen falder antallet af aktive brugere ikke af den grund. Selvom feriestemningen breder sig, bruger lånerne fortsat bibliotekernes digitale ydelser. 

Statistik biblioteket appen

Ferieperioden kan dog både give nogle udfordringer og nye muligheder. Vi har samlet tre gode råd til at forberede dine lånere på en sommer på biblioteket. 

 

1) Hjælp låneren med at sætte reserveringer på pause 

Låneren har reserveret en bog for flere måneder siden. Nu nærmer sommerferien sig, samtidig med at køen til materialet bliver mindre. Alt tyder på, at bogen bliver klar til udlån, mens låneren befinder sig under fjerne himmelstrøg. 

I stedet for at misse lånet, kan brugeren sætte reserveringen på pause - enten på bibliotekets hjemmeside eller i Biblioteket-appen. 

Hvis låneren skal sætte sine reserveringer på pause i Biblioteket-appen, kræver det, at biblioteket har tilkøbsfunktionen Kø+. Læs mere om funktionen her.

Download denne grafik, som kan bruges på dit biblioteks digitale platforme.

Sæt reserveringer på pause i ferien

 

2) Husk at opdatere og informere om åbningstider 

Bemandingen kan være mindre i ferieperioden, og måske er åbningstiderne endda ændret. Sørg for at opdatere dine åbningstider på hjemmesiden og i Biblioteket-appen. 

Har dit bibliotek adgangspanelet Access fra Redia, skal åbningstiderne også justeres her, og der er et par tekniske detaljer, du skal være opmærksom på. Blandt andet skal du huske at sætte et flueben ved "Tilføj som undtagelse", for ellers slår dine ændrede åbningstider ikke igennem på adgangspanelet.

Du kan læse mere i denne guide til kalenderstyring i Redia Admin.

 

3) Informér om aktiviteter på det lokale bibliotek

Ligger dit bibliotek tæt på et sommerhusområde? Eller kommer der mange turister forbi, når de alligevel besøger storbyens seværdigheder? Sommerferien kan være en mulighed for at lokke nye besøgende forbi biblioteket og på den måde hæve besøgstallet.

Derfor kan det være en god idé at informere om aktiviteter på bibliotekets egen hjemmeside eller med trykt materiale rundt omkring på lokalområdets attraktioner. 

Med den helt nye tilkøbsfunktion til Biblioteket-appen “Flerbruger” kan brugerne være oprettet som lånere i flere kommuner og administrere deres brugerprofiler i Biblioteket-appen på samme enhed uden at skulle logge ind og ud hver gang. Måske det kunne blive aktuelt for de mange turister i din kommune? 

Du kan læse mere om Flerbruger lige her.