apr. 03, 2023

Et skridt ind i fremtiden

På Favrskov Bibliotekerne kan borgerne både låne og aflevere biblioteksmateriale med deres egen mobil. Det taler ind i bibliotekets vision om at give brugerne en sammenhængende og digital biblioteksoplevelse.

 

Gennemgående design skaber sammenhæng

Ulla Knudgaard Fisker, som er daglig leder, og Ida Skødt Jensen, som er administrativ medarbejder, har været en del af den projektgruppe, der har implementeret bl.a. Lån & Aflever samt nye selvbetjeningsautomater på Favrskov Bibliotekerne.

For dem er det vigtigt at give brugerne en digital og sammenhængende oplevelse på biblioteket. Derfor er de glade for, at designet i automaterne og appen er gennemgående, nemt og stilrent.

“Det er et stort plus, at designet i automaterne og appen er så ens og let at afkode. Det gør det nemt at låne og aflevere, uanset hvilken metode, du bruger,” fortæller Ida Skødt Jensen, Administrativ medarbejder, Favrskov Bibliotekerne.

 

Ligesom man selv kan scanne sine varer i supermarkedet, skal man også selv kunne låne og aflevere sine materialer på biblioteket. Vi ser det som et skridt ind i fremtiden, at vi nu kan tilbyde vores brugere den mulighed

FavrskovBiblioteker7

Ulla Knudgaard Fisker Daglig leder, Favrskov Bibliotekerne

 

To automater sparet væk

Da Favrskov Bibliotekerne stod overfor at udskifte alle selvbetjeningsautomater, så de muligheden for at skære ned på antallet af automater og i stedet tilvælge Lån & Aflever. Hvis der er kø ved automaterne, kan borgerne nu selv klare betjeningen på deres egen mobil.

 

Nemt at komme i gang

Forud for implementeringen af de nye systemer var projektgruppen spændte og forberedte sig på små bump på vejen. Det viste sig dog at være helt unødvendigt.

“Redia har håndteret hele processen meget professionelt lige fra første møde og indtil alt var sat op. De har lyttet til vores behov, overholdt alle krav og leveret alting til tiden. Samarbejdet har fungeret upåklageligt”, fortæller Ulla Knudgaard Fisker. 

 

Informationsmateriale og onboarding

Når et bibliotek tilvælger Lån & Aflever, får de også en startpakke med materiale, som sikrer en god opsætning og markedsføring af den nye mulighed for borgerne. Desuden klarer Redia det meste af konfigurationen og sørger for at guide biblioteket godt igennem den del, de selv skal sætte op.

 

Lån & Aflever har været super nemt at starte op og kommunikationen fra Redia har været god. Vi har fået nogle overskuelige mails med klare trin til, hvad vi skulle gøre, og hvordan vi skulle teste det. Det var ikke kompliceret, selvom vi ikke er IT-nørder

Ida Skødt Jensen Administrativ medarbejder, Favrskov Bibliotekerne
FavrskovBiblioteker5

Vil du vide mere om Lån & Aflever?

Lån & Aflever er en tilkøbsfunktion i Biblioteket-appen, som giver brugerne mulighed for at springe køen ved automaterne over og selv låne eller aflevere materiale direkte med mobilen.

Læs mere om tilkøbsfunktionen og skriv dig op til at blive kontaktet med et uforpligtende tilbud.